Sazan avlarında kullandıığımız boilierimiz hem yemlemelerde hem de kancada yem olarak kullanıyoruz. Peki yemlemedeki boili ile kancadaki boili arasında farklar nedir? Sizlere kendi uygulamamızdan bahsedeceğiz.
BOYUT FARKI
Boili yuvarlama tahtası ile yaptığımız boililerin çapı 16mm dir. Biz o boilileri yemleme için kullanıyoruz. Zaten çoğu zaman da parçalayarak atıyoruz. Kanca yemlerimizi ise elimizle yapıyoruz. Dip olacak olanları ona göre pop up -yüzen olacakları ona göre boyutlandırıyoruz.
KOKULANDIRMAK-AROMALAR
16 mm boilileri yaparken aroma ekliyoruz. ama kancadaki boililer kadar kokutamıyoruz. Yemleme boililerini cezbediciler ile harman ederek yemleme sırasında kokutuyoruz. Kancaya takılan boililerimiz aromayı iyice çeksinler diye aromada bekletiyoruz.Hem dip hem de pop up -yüzen boililerimiz bu sayede daha farkedilir oluyorlar.
NASIL HAZIRLADIK?*
Sazan kanca yemlerinin nasıl hazırladığını ve nasıl montaj yapıldığını anlatan bir video hazırladık. Umarım sizler için de yardımcı olmuştur.
slm, boili suda nasıl yüzer onu anlatırmısın
merhabalar.. Yüzen boili ile ilgili de bir çalışma yapalım. İlginiz için teşekkürler..
benim yaptıklarım batıyor
Merhaba,
Sır değilse boililerin ( özellikle kanca yemlerinin) küflenmemesi için hangi katkı maddesini kullandığınızı öğrene bilir miyim?
Merhaba Feridun. Boilierinizin küflenmemesi için tuz oranını arttırabilirsiniz. Daha uzun süreli bir koruma istiyorsanız gıdalar da kullanılan koruyucuları da deneyebilirsiniz.